سونداژ معده در تهران

    سونداژ معده در تهران|سوند معده چیست|آموزش سوند معده|قیمت سوند معده


    سونداژ معده در تهران؛ معده عضو مهمی در بدن است و نقش حیاتی در هضم غذاها دارد . بیماری های دستگاه گوارش منبع عوارض، مرگ و میر و هزینه قابل توجهی در جهان هستند. در طب سنتی معده عضو بسیار مهمی است و اختلالات آن می تواند بر سایر اندام ها مانند کبد، قلب تاثیر بگذارد و باعث افسردگی شود.

    لوله تغذیه یک وسیله پزشکی است که برای تامین تغذیه برای افرادی که نمی توانند از طریق دهان تغذیه کنند، قادر به بلعیدن ایمن نیستند یا نیاز به مکمل های غذایی دارند، استفاده می شود. حالت تغذیه توسط لوله تغذیه را گاواژ، تغذیه روده ای یا تغذیه لوله ای می نامند. قرار دادن لوله تغذیه  ممکن است جهت درمان شدن شرایط حاد یا مادام العمر درباره ناتوانی های مزمن موقتی باشد. انواع مختلفی از لوله های تغذیه در عمل پزشکی به کاربرده می شوند. لوله ها را معمولا از جنس پلی اورتان یا سیلیکون می سازند. قطر لوله تغذیه بر حسب واحد فرانسوی اندازه گیری می شود (هر واحد فرانسوی معادل 1⁄3 میلی متر است). لوله ها بر حسب محل درج کردن و استفاده در جای مورد نظر دسته می شوند

     m/سونداژ معده در تهران

    برای ارائه خدمات با شماره های ما تماس بگیرید

    مصارف پزشکی

    شرایط زیادی وجود دارد که ممکن است یک فرد نیاز به تغذیه کردن با لوله را داشته باشد. شایع‌ترین بیماری‌هایی که نیاز به لوله‌های تغذیه دارند عبارتند از نارس بودن، عدم رشد (یا سوء تغذیه)، اختلالات عصبی و عصبی عضلانی، ناتوانی در بلع، ناهنجاری‌های آناتومیکی و پس از جراحی دهان و مری، سرطان، سندرم Sanfilippo و اختلالات گوارشی.

     

    فرزندان

    لوله های تغذیه به شکل گسترده ای در بچه ها با موفقیت در شرایط مختلف به کاربرده می شود. برخی از کودکان به طور موقت از آنها استفاده می کنند تا زمانی که بتوانند به تنهایی غذا بخورند، در حالی که کودکان دیگر به آنها نیاز ندارند. برخی از کودکان فقط از لوله های تغذیه برای تکمیل رژیم غذایی خود استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر به طور انحصاری به آنها متکی هستند.

     

    زوال عقل

    افراد مبتلا به زوال عقل پیشرفته که به‌جای لوله‌های تغذیه کمک تغذیه دریافت می‌کنند، نتایج بهتری دارند.لوله‌های تغذیه همچنین می‌توانند خطر زخم‌های فشاری را افزایش دهند، به محدودیت‌های دارویی یا فیزیکی نیاز داشته باشند و منجر به پریشانی شوند. در مراحل پایانی زوال عقل، تغذیه کمکی ممکن است همچنان بر لوله تغذیه ترجیح داده شود تا مزایای مراقبت تسکینی و تعامل انسانی را به همراه داشته باشد، حتی هنگامی که هدف های  تغذیه ای برای شخص برآورده نمی شوند.

     

    آی سی یو

    لوله های تغذیه اغلب در بخش مراقبت های ویژه (ICU) برای ارائه تغذیه به افرادی که به شدت بیمار هستند در حالی که شرایط پزشکی آنها بررسی می شود استفاده می شود. از سال 2016 هیچ اتفاق نظری در رابطه با اینکه آیا لوله های بینی معده یا معده موجب به نتیجه های بهتری می شود وجود نداشت.

      بیشتر بدانید:پرستار ICU در منزل سعادت آباد - خدمات ICU در منزل شمال تهران  

    انسداد مکانیکی و اختلال حرکت

    حداقل شواهد متوسطی جهت بهبود نتیجه های سوء تغذیه مزمن در اشخاص مبتلا به سرطان های سر و گردن که مری را مسدود می کند و مصرف کردن خوراکی ها را برای آنها محدود می کند، با لوله های تغذیه بهبود می بخشد، افراد مبتلا به گاستروپارزی پیشرفته،ALSبرای استفاده طولانی مدت، لوله‌های معده نتایج بهتری نسبت به لوله‌های بینی معده دارند.

     

    جراحی GI

    اشخاصی که گلو یا معده خود را عمل می کنند، اکثرا در هنگام بهبودی بعد از جراحی، از لوله تغذیه استفاده می کنند. لوله ای که از راه بینی و پایین به بخش میانی روده کوچک منتهی می شود استفاده می کنند و یا لوله ای مستقیماً از راه شکم به روده باریک قرار می گیرد. از سال 2017 به نظر می رسید که افرادی که از طریق بینی لوله شده بودند می توانستند زودتر غذا خوردن را به طور معمول شروع کنند.

     

    انواع محصول

    شرکت های تولید کننده تغذیه پزشکی، محصولات داری طعم را جهت نوشیدن افراد و بدون طعم جهت تغذیه لوله ای تولید می کنند. اینها به عنوان غذاهای پزشکی تنظیم می شوند، که در بخش 5 به عنوان "غذایی که برای مصرف یا تجویز داخل روده تحت نظارت یک رژیم غذایی فرموله شده است" تنظیم شده است. پزشک و برای مدیریت رژیم غذایی خاص یک بیماری یا شرایطی که نیازهای غذایی متمایز، بر اساس اصول علمی شناخته شده، با ارزیابی پزشکی برای آن تعیین شده است، در نظر گرفته شده است.»

       برای انجام سونداژ معده در تهران میتوانید از مددجویار کمک بگیرید کافیست با ما تماس بگیرید

    انواع

    شایع ‌ترین انواع لوله‌ ها شامل لوله‌ هایی است که از طریق بینی قرار می ‌گیرند، از جمله لوله ‌های بینی معده، نازودئودنال و نازوژونال، و لوله‌هایی که مستقیماً در شکم قرار می‌گیرند، مانند لوله‌های تغذیه گاستروستومی، گاستروژیونوستومی یا ژژونوستومی.

     

    لوله تغذیه بینی معده

    لوله گذاری بینی معده

    یک لوله تغذیه بینی معده یا لوله NG از طریق سوراخ بینی، از مری و به معده عبور می کند. این نوع لوله تغذیه معمولاً برای تغذیه کوتاه مدت، معمولاً کمتر از یک ماه، استفاده می شود، اگرچه برخی از نوزادان و کودکان ممکن است از لوله NG در طولانی مدت استفاده کنند. افرادی که برای مدت زمان طولانی تری به تغذیه لوله ای نیاز دارند، معمولاً به یک لوله تغذیه معده دائمی تر منتقل می شوند. مزیت اصلی لوله NG این است که موقتی و نسبتاً غیر تهاجمی برای قرار دادن آن است، به این معنی که می توان آن را در هر زمانی بدون جراحی برداشت یا جایگزین کرد. لوله های NG می توانند عوارضی داشته باشند، به ویژه مربوط به برداشتن تصادفی لوله و تحریک بینی. به طور خاص، هنگامی که لوله های بینی معده یا نازوانتریک به درستی قرار داده شوند، می توانند به تارهای صوتی، ریه ها یا نای بیماران آسیب برسانند و موجب به صدمات جدی تر و یا حتی مرگ شوند.

     

    لوله تغذیه نازوژونال

    لوله نازوژونال یا NJ شبیه لوله NG است با این تفاوت که از طریق معده و داخل ژژونوم، بخش میانی روده کوچک، قرار می گیرد. در برخی موارد ، یک لوله نازودئودنال یا ND ممکن است در دوازدهه ، اولین قسمت روده کوچک قرار گیرد. این نوع لوله ها برای افرادی استفاده می شود که به دلیل اختلال درعملکرد معده، اختلال در حرکت معده، ریفلاکس شدید یا استفراغ قادر به تحمل تغذیه به معده نیستند. این نوع لوله ها باید در یک محیط بیمارستان قرار داده شوند.

     

    گاستروستومی یا لوله تغذیه معده

    لوله تغذیه معده (G-tube یا "دکمه") لوله ای است که از طریق یک برش کوچک در شکم وارد معده می شود و برای تغذیه طولانی مدت روده ای استفاده می شود. یک نوع لوله گاستروستومی آندوسکوپی از راه پوست (PEG) است که به صورت آندوسکوپی قرار می گیرد. موقعیت آندوسکوپ را می توان در قسمت بیرونی شکم فرد مشاهده کرد زیرا حاوی منبع نور قدرتمندی است.

     یک سوزن از طریق شکم وارد می شود، توسط آندوسکوپ در داخل معده مشاهده می شود، و یک بخیه که از سوزن عبور می کند توسط آندوسکوپ گرفته می شود و از طریق مری به سمت بالا کشیده می شود. سپس بخیه به انتهای لوله PEG که خارجی خواهد بود بسته می شود و از طریق مری، معده به پایین کشیده می شود و از طریق دیواره شکم به بیرون کشیده می شود. درج حدود 20 دقیقه طول می کشد. لوله یا توسط یک بالون در نوک آن (که می تواند باد شود) یا توسط یک گنبد نگهدارنده که پهن تر از مجرای لوله است در داخل معده نگه داشته می شود. لوله های G نیز ممکن است به روش جراحی با استفاده از روش باز یا لاپاراسکوپی قرار داده شوند.

     

    لوله های تغذیه معده برای استفاده طولانی مدت مناسب هستند، اگرچه گاهی اوقات در صورت استفاده طولانی مدت نیاز به تعویض دارند. لوله G می تواند در مواردی که به دلیل اختلالات عصبی یا آناتومیک در بلع مشکل وجود دارد (سکته مغزی، آترزی مری، فیستول نای مری، رادیوتراپی برای سرطان سر و گردن) و برای کاهش خطر پنومونی آسپیراسیون مفید باشد. شواهدی با کیفیت متوسط وجود دارد که نشان می‌دهد خطر پنومونی آسپیراسیون ممکن است با قرار دادن لوله تغذیه در دوازدهه یا ژژونوم (تغذیه پس از پیلور)، در مقایسه با قرار دادن لوله تغذیه در معده کاهش یابد.افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است تلاش کنند PEG را حذف کنند، که باعث عوارض می شود.

     

    لوله تغذیه معده

    گاستروژژنوستومی و یا همان لوله تغذیه GJ یک دستگاه ترکیبی که شامل دسترسی پیدا کردن به معده و ژژنوم و یا بخش میانی روده کوچک می باشد. که لوله‌های معمولی در قسمت لوله G یا استوما قرار داده می شوند، که با یک لوله باریکتر و طولانی که از معده و روده کوچک امتداد پیدا می کند . لوله GJ در افرادی با اختلال حرکتی زیاد معده، خطر بالای آسپیراسیون یا ناتوانی در تغذیه داشتن به معده مورد کاربری قرار می گیرد. این امکان اجازه می دهد تا معده به طور مستمرتهویه و یا تخلیه شود به طوری که همزمان به روده کوچک تغذیه می شود. لوله های GJ معمولاً توسط رادیولوژیست مداخله ای در یک بیمارستان قرار می گیرند.عارضه اولیه لوله GJ مهاجرت بخش طولانی لوله به خارج از روده و بازگشت به معده است.

     

    لوله تغذیه ژژونال

    لوله تغذیه ژژنوستومی (J-tube) لوله ای می باشد که به واسطه عمل جراحی یا آندوسکوپی از مسیر شکم و داخل ژژنوم (بخش دوم روده کوچک) وارد می شود.

     

    عوارض

    لوله های بینی معده و نازوژونال برای انتقال داد غذاهای مایع به معده یا روده به کار برده می شوند. زمانی که به اشتباه وارد معده یا روده شود، نوک آن ممکن است به جای معده یا روده در دستگاه تنفسی قرار بگیرد. در این صورت، غذای مایع وارد ریه‌ها می‌شود که منجر به ذات‌الریه می‌شود و در موارد نادر می‌تواند منجر به مرگ شود.

     

    عوارضی که مرتبط با لوله های گاستروستومی (وارد شدن از راه شکم و در داخل معده یا روده) حاوی نشت محتویات معده (شامل اسید هیدروکلریک) در اطراف لوله به داخل حفره شکمی (صفاق) است که منجر به پریتونیت می شود، عارضه ای جدی که در صورت بروز آن منجر به مرگ می شود. شوک سپتیک نیز یکی از عوارض احتمالی آن است. نشت جزئی ممکن است موجب تحریک پذبری پوست اطراف محل گاستروستومی یا استوما بشود. کرم‌های بازدارنده برای محافظت از پوست در برابر اسید خورنده، برای مدیریت آن استفاده می‌شوند.

     

    پدیده ای به نام "وابستگی لوله" در ادبیات پزشکی مطرح شده است که در آن کودک پس از قرار گرفتن در لوله تغذیه از خوردن امتناع می کند، اما در ICD یا DSM یک اختلال شناخته نمی شود و اپیدمیولوژی آن هنوز ناشناخته می باشد.

     

    عوارض دهان و دندان

    راهکار های مراقبت کردن از دندان برای کودکانی که با لوله تغذیه می‌شوند بسیار ضعیف است. بسیاری از عوارض دندانی ناشی از سلامت نامناسب دهان و دندان می باشد که ممکن است ناشی از بی میلی یا عدم تحمل نسبت به رعایت بهداشت دهان به واسطه بیماران و مراقبان، فراوانی پلاک دندانی و/یا پوسیدگی دندان، و عدم شبیه سازی دهان باشد. یافته‌ها مهم هستند زیرا با ایجاد شرایط مختلف دهان، بیماری‌های دندانی و حتی بیماری‌های سیستمیک مانند پنومونی آسپیراسیون مرتبط هستند.

      برای انجام سونداژ معده در تهران میتوانید از مددجویار کمک بگیرید کافیست با ما تماس بگیرید

     


    تلفن : 02122851038 02122851039 تلفن همراه : 09192340012 :

    ارتباط در بستر واتساپ با مددجویار
    Close and go back to page
    © شهریور 1401 کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد مدد جویار محفوظ می باشد . | طراحی ، توسعه و سئو توسط OFOGHIT