سونوگرافی تیروئید و نسج گردن

    سونوگرافی تیروئید و نسج گردن|تفسیر سونوگرافی گردن|سونوگرافی گردن و گلو


    سونوگرافی تیروئید و نسج گردن؛ سونوگرافی تیروئید

    سونوگرافی تیروئید معاینه ای است که برای ارزیابی غده تیروئید در گردن انجام می شود. سونوگرافی تیروئید مفیدترین آزمایشی است که برای تشخیص ناهنجاری ها، گواتر یا ندول ها در غده تیروئید استفاده می شود. سرطان تیروئید نیز با این سونوگرافی تشخیص داده می شود.

     m/سونوگرافی تیروئید و نسج گردن

    برای ارائه خدمات با شماره های ما تماس بگیرید

    سونوگرافی تیروئید

    سونوگرافی تیروئید چگونه انجام می شود؟

    سونوگرافی تیروئید معاینه ای است که با قرار دادن قطعه کوچکی از دستگاه سونوگرافی به نام پروب بر روی گردن شما همانطور که در تصویر مشاهده می شود، ارسال موج صوتی و مشاهده تصویر این امواج صوتی بر روی صفحه کامپیوتر انجام می شود.

    از آنجایی که امواج صوتی برای سونوگرافی تیروئید استفاده می شود، می توان آن را با خیال راحت در زنان باردار نیز انجام داد. سونوگرافی تیروئید نیز نقش مهمی در تشخیص سرطان تیروئید دارد.

     

     برای انجام سونوگرافی تیروئید و نسج گردن در منزل با کادری حرفه ای و با تجربه میتوانید از مدد جو یار کمک بگیرید کافیست با شماره ما تماس بگیرید

    انواع بیماری های خوش خیم غده تیروئید

    گواتر: دو نوع گواتر منتشر و گواتر ندولوز وجود دارد. علامت اصلی این بیماری با رشد بیش از حد غده تیروئید رخ می دهد. در صورت وجود گره، لازم است هر 6 ماه یک بار به رادیولوژیست مراجعه کنید تا بررسی شود که آیا به بدخیم تبدیل شده است یا خیر.

     

    تیروئیدیت: التهاب غیر میکروبی غده تیروئید. این خود ایمنی است، یعنی آنتی بادی های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن خود به سلول های خود حمله می کنند. هم ممکن است در دوران بارداری رخ دهد. تیروئیدیت ممکن است به دلایل ارثی رخ دهد.

       بیشتر بدانید:سونداژ معده چگونه است؟ -سونداژ معده در تهران

    این یک روش معاینه است که غده تیروئید و ساختارهای مجاور را با استفاده از امواج صوتی نشان می دهد. از آنجایی که از اشعه ایکس استفاده نمی شود، هیچ آسیبی برای بدن وجود ندارد.

    غده تیروئید هورمون تیروئید ترشح می کند که متابولیسم بدن را تنظیم می کند. توده های کوچک در غده تیروئید، که ما آنها را گره می نامیم، بسیار شایع هستند (حدود 40٪). تنها 1 درصد از این گره ها را می توان با معاینه دستی تشخیص داد. سونوگرافی یک روش بسیار حساس برای گرفتن گره های غیر قابل لمس است. اکثریت قریب به اتفاق ندول ها کاملاً خوش خیم هستند.

     

    هدف از سونوگرافی تیروئید چیست؟

    تشخیص وجود گره در غده تیروئید

    تجزیه و تحلیل گره ها، در صورت وجود، برای تعیین اینکه آیا یک ندول کاملاً خوش خیم وجود دارد یا یک ندول مشکوک که نیاز به بیوپسی دارد.

    بررسی اینکه آیا گره های قبلاً شناسایی شده رشد کرده اند یا خیر

    برای هدایت بیوپسی سوزنی ظریف در ندول های مشکوک. برای تشخیص دقیق، بیوپسی سوزنی از گره های تیروئید باید تحت هدایت سونوگرافی انجام شود.

    برای کمک به تشخیص بیماری های غیر ندولر مانند تیروئیدیت.

    آماده سازی قبل از عمل:

    بررسی سونوگرافی تیروئید نیازی به آمادگی اولیه ندارد. توصیه می شود لباس های بدون یقه و راحت را انتخاب کنید که گردن را در معرض دید قرار دهد.

     

    بررسی چگونه انجام می شود؟

    پس از دراز کشیدن به پشت، یک بالش کوچک زیر گردن شما قرار می گیرد. اسکن با استفاده از ژل روی پوست انجام می شود. بررسی به طور متوسط ​​20 دقیقه طول می کشد. در طول معاینه، تا حد امکان نباید گردن خود را تکان دهید و زمانی که پزشک به شما می گوید نباید صحبت کنید. زیرا غده تیروئید عضوی است که در حین تکلم حرکت می کند. سونوگرافی تیروئید روشی کاملا بی ضرر است.

     برای انجام سونوگرافی تیروئید و نسج گردن در منزل با کادری حرفه ای و با تجربه میتوانید از مدد جو یار کمک بگیرید کافیست با شماره ما تماس بگیرید

    اقدامات بعد از سونوگرافی تیروئید:

    دکتری که معاینه شما را انجام داده است، تصاویر شما را ارزیابی می کند و در صورت وجود، آنها را با معاینات قبلی مقایسه می کند. او نتایج را به صورت شفاهی با شما در میان می گذارد و گزارش مفصلی را برای بالینی که شما را فرستاده است آماده می کند. تصاویر و گزارش سونوگرافی شما به صورت فایل به شما تحویل داده می شود. در صورت وجود گره مشکوک، بیوپسی سوزنی ظریف با هدایت اولتراسوند توصیه می شود. در صورت تایید پزشک فرستنده، قرار ملاقاتی برای تاریخ دیگری برای بیوپسی گرفته می شود.

    سونوگرافی تیروئید اطلاعاتی در مورد عملکرد غده تیروئید ارائه نمی دهد. یعنی با سونوگرافی نمی توانیم مشخص کنیم که غده تیروئید کم یا زیاد کار می کند. برای این منظور آزمایش خون یا سینتی گرافی تیروئید انجام می شود. از سوی دیگر، سینتی گرافی تیروئید نمی تواند خوش خیم یا بدخیم بودن ندول را تعیین کند. روش اصلی در این زمینه سونوگرافی و در صورت لزوم بیوپسی سوزنی با هدایت اولتراسوند است.

     

    بیوپسی سوزنی تیروئید در چه مواردی و چگونه انجام می شود؟

    بیوپسی با سوزن ظریف تیروئید باید تحت هدایت سونوگرافی انجام شود. انجام بیوپسی تحت هدایت تصویربرداری بسیار مهم است تا بتوان قطعه ای را از محل مناسب داخل ندول برداشت. در حین انجام عمل بیوپسی در گره های بسیار کوچک، همراه اولتراسوند به منظور محلی سازی آن باید ارائه شود. بیوپسی سوزنی ظریف معمولاً بر روی گره های تیروئید انجام می شود. بیوپسی نازک تیروئید در دو موقعیت مختلف انجام شد. اگر گره شناسایی شده خطر سرطان را به همراه داشته باشد و ندول های شناسایی شده بزرگتر از 1.5 سانتی متر و محتویات آنها سفت باشد، انجام بیوپسی با سوزن ظریف تیروئید کاملا ضروری است.

     

    ندول تیروئید چیست و هر چند وقت یکبار ایجاد می شود؟

    توده های بسیار کوچکی که در بافت تیروئید ایجاد می شوند و با بافت طبیعی تیروئید متفاوت هستند ندول تیروئید نامیده می شوند. ندول های تیروئید بسیار شایع هستند. با این حال، همه ندول ها بدخیم نیستند.

      بیشتر بدانید:پرستار ICU در منزل سعادت آباد - خدمات ICU در منزل شمال تهران 

    چه زمانی سونوگرافی تیروئید ضروری است؟

    امروزه سونوگرافی تیروئید جزء ضروری معاینه تیروئید است. سونوگرافی تیروئید برای دو منظور انجام می شود. این یک کاربرد ضروری در ارزیابی اندازه، تعداد و ساختارهای داخلی ندول های تیروئید است، اگرچه در ارزیابی اینکه آیا رشد کلی در بافت تیروئید و ساختار داخلی تیروئید وجود دارد یا خیر، استفاده می شود.

     

    رویکرد به گره های تیروئید چگونه باید باشد؟

    ندول های تشخیص داده شده توسط سونوگرافی تیروئید معمولاً باید از نظر تعداد، ساختار و اندازه ارزیابی شوند. اگر ندول ها بیشتر از یک و کوچکتر از 1.5 سانتی متر باشند، فقط پیگیری کافی است. اما اگر اندازه گره ها بزرگ باشد، بیوپسی سوزنی ظریف تحت هدایت سونوگرافی انجام می شود.

    به عنوان مثال، تیروئیدیت هاشیموتو. تیروئیدیت ناشی از بیماری هاشیموتو باید به دقت پیگیری شود. اگر ندول ها در تیروئیدیت ناشی از هاشیموتو ایجاد شوند، ممکن است تغییر بدتر شود. بنابراین، پیگیری مهم است.

     

    انواع بیماری های بدخیم غده تیروئید

    سرطان تیروئید را می توان با سونوگرافی تیروئید نیز تشخیص داد.

    کلسیم پاپیلاری تیروئید: اگرچه به عنوان سرطان تیروئید تعریف می شود، اما یک نوع سرطان نسبتاً خوش خیم است. در طی سونوگرافی انجام شده برای معاینه غده تیروئید توسط پزشکان متخصص با تجربه قابل تشخیص است.

    اگر در سونوگرافی تیروئید متوجه آن شد، باید با بیوپسی تیروئید تشخیص را تایید کرد.

     

    کلسیم فولیکولی تیروئید: این نوع سرطان تیروئید که معمولا در زنان بالای پنجاه سال دیده می شود، نوع سرطان بسیار تهاجمی تری است.

    این بدخیم ترین نوع سرطان غده تیروئید است. سرطانی که از اینجا شروع می شود به سمت غدد لنفاوی پیشرفت می کند. اگر در سونوگرافی تیروئید تشخیص داده شود، بیوپسی تیروئید برای تشخیص قطعی کاملا ضروری است.

    سونوگرافی تیروئید یک روش اولتراسوند برای ارزیابی غده تیروئید در گردن است. بیماری های خوش خیم و بدخیم غده تیروئید وجود دارد.

    سونوگرافی تیروئید یک آزمایش مفید برای تشخیص ناهنجاری های غده تیروئید، گواتر یا گره است. در این معاینه قطعه کوچکی از دستگاه اولتراسوند به نام پروب روی ناحیه گردن قرار می گیرد و موج صوتی ارسال می شود و تصویر این امواج صوتی بر روی صفحه کامپیوتر دیده می شود. از آنجایی که این یک موج صوتی برای سونوگرافی تیروئید است، می توان آن را با خیال راحت در زنان باردار انجام داد.

     برای انجام سونوگرافی تیروئید و نسج گردن در منزل با کادری حرفه ای و با تجربه میتوانید از مدد جو یار کمک بگیرید کافیست با شماره ما تماس بگیرید

    بیماری های خوش خیم تیروئید

    گواتر: به دو دسته گواتر ندولر یا منتشر تقسیم می شود. مشکل اصلی در این بیماری بزرگ شدن غده تیروئید است. در صورت وجود ندول باید هر شش ماه یکبار توسط رادیولوژیست های خبره از نظر تغییرات بدخیم ارزیابی شود.

    تیروئیدیت: التهاب غده تیروئید. این خود ایمنی است، یعنی سلول های ایمنی خود بیمار به سلول های خود حمله می کنند. همچنین می تواند در دوران بارداری ایجاد شود. تیروئیدیت نیز می تواند ارثی باشد. به عنوان مثال، هاشیموتو (هاشیموتو) تیروئیدیت. پیگیری دقیق تیروئیدیت هاشیموتو ضروری است. اگر ندول در تیروئیدیت هاشیموتو ایجاد شود، ممکن است تغییر بدی رخ دهد.

    بیماری های بدخیم تیروئید

    کلسیم پاپیلاری تیروئید: سرطان نسبتاً خوش خیم تیروئید است. با انجام سونوگرافی تیروئید توسط چشمان با تجربه قابل تشخیص است. تشخیص باید با بیوپسی تایید شود.

    کلسیم فولیکولی تیروئید: بیشتر در زنان بالای 50 سال دیده می شود. این نوع سرطان تهاجمی تر است. این یک سرطان بسیار بدخیم تیروئید است. به غدد لنفاوی گسترش می یابد. تشخیص قطعی با بیوپسی قابل تشخیص اولتراسوند انجام می شود.

    سونوگرافی تیروئید چه زمانی انجام می شود؟

      سونوگرافی تیروئید چه زمانی انجام می شود؟ هیچ پاسخ روشنی برای سوال وجود ندارد. زمانی که در دوران بارداری گردن درد وجود دارد، زمانی که به طور کلی گردن درد وجود دارد، می توان این کار را انجام داد. توصیه می شود حداقل سالی یک بار سونوگرافی تیروئید انجام دهید. سونوگرافی تیروئید نیز نقش مهمی در تشخیص سرطان تیروئید دارد. بیوپسی تیروئید ممکن است به عنوان یک بررسی بیشتر مورد نیاز باشد. در صورت بروز چنین نیازی می توان بیوپسی تیروئید را در همان روز انجام داد.

     برای انجام سونوگرافی تیروئید و نسج گردن در منزل با کادری حرفه ای و با تجربه میتوانید از مدد جو یار کمک بگیرید کافیست با شماره ما تماس بگیرید


    تلفن : 02122851038 02122851039 تلفن همراه : 09192340012 :

    ارتباط در بستر واتساپ با مددجویار
    Close and go back to page
    © شهریور 1401 کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد مدد جویار محفوظ می باشد . | طراحی ، توسعه و سئو توسط OFOGHIT