پانسمان زخم بستر در تهران

    پانسمان زخم بستر در تهران|دکتر زخم بستر درمنزل|بهترین کلینیک زخم تهران


    پانسمان زخم بستر در تهران

    زخم های بستر (زخم فشاری) چیست، پانسمان چگونه ساخته می شود؟

    پزشک شما به دقت پوست را بررسی می کند تا تشخیص دهد که آیا زخم های بستر دارید یا خیر و چقدر زخم است. او سعی می کند سطح آسیب شما را در مرحله خاصی طبقه بندی کند. تعیین مرحله زخم به اجرای بهترین درمان برای شما کمک می کند. او  به علاوه ممکن است برای ارزیابی سلامت کلی شما آزمایش خون تجویز کند. زخم های بستر در افراد کم تحرک بیشتر شایع است. این افراد ممکن است به هر دلیلی بیماران فلج و بستری و  به علاوه بیماران بیهوش و بستری باشند.

    آسیب های فشاری، همانطور که به آنها زخم های بستر یا در پزشکی گفته می شود، زخم هایی هستند که در اثر فشار و پارگی در پوست و بافت های زیر جلدی واقع در برجستگی های استخوانی در هر قسمت از بدن ما ایجاد می شوند.

    زخم های بستر در افراد کم تحرک بیشتر شایع است. این افراد ممکن است بیماران فلج و بستری باشند و یا به هر دلیلی بیهوش باشند و بیماران بستری تحت درمان باشند. در نقاط تماس بیمارانی که یک عمل طولانی انجام داده اند و در طول این عمل باید در وضعیت خاصی دراز می کشند. افرادی که از وسایل پزشکی، ارتز یا پروتز استفاده می کنند ممکن است دچار زخم های بستر شوند. علاوه بر این، احتمال ایجاد زخم های بستر در افراد مسن، کاهش حرکات و بیشتر وقت خود را در حالت نشسته یا دراز کشیده وجود دارد.

     

    f/پانسمان زخم بستر در تهران

    برای دریافت خدمات پانسمان زخم بستر در تهران با شماره های ما تماس بگیرید

    راه های پیشگیری از زخم های بستر

    بیماران گروه پرخطر با زخم های بستر احتمالی باید به دقت تحت نظر قرار گیرند و با مشاهده مداوم مناطقی که احتمال ایجاد زخم وجود دارد، محافظت شوند. در این مرحله، مهم است که بیمار بستری را در موقعیت های مختلف حداکثر دو ساعت نگه دارید. برای بیمارانی که می توانند بنشینند ولی نمی توانند بایستند، زمان نشستن نباید بیش از 45 دقیقه باشد. در بیماران بستری، سر بیمار را نباید بیش از 30 درجه به حالت عمودی آورد، مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد. در بیماران بستری در صورت امکان تخت بیمار باید از تخت هایی با خاصیت کاهش فشار بر بیمار انتخاب شود. پوشش های چند لایه نباید زیر فرد بیمار قرار داده شود، این پوشش ها نباید مصنوعی هم باشند و تا باعث تعریق فرد بیمار نشوند. عدم وجود چین و چروک در پوشش ها جزییاتی هستند که نباید از آن غافل شد. هنگام قرار دادن بیمار در تخت برای جلوگیری از زخم آن باید مراقب بود که از اصطکاک جلوگیری شود و بیمار باید با پوشش رابط به بالا و پایین حرکت داده شود.

    برای دریافت خدمات پانسمان زخم بستر در تهران می توانید از مددجویار کمک بگیرید

    سوالات احتمالی که ممکن است پزشک بپرسد:

     اولین بار چه زمانی زخم های بستر ظاهر شد؟

     درجه درد چقدر است؟

     آیا تا به حال با زخم های بستر مواجه شده اید؟

    در حال حاضر چه نوع تغیراتی در حال انجام است؟

    هر چند وقت یک بار موقعیت خود را نیز تغییر می دهید؟

     چه تشخیصی از نظر پزشکی انجام شد و روش درمانی فعلی چیست؟

    تغذیه، رژیم غذایی و مصرف مایعات روزانه شما چقدر است؟

    مراقبت از زخم های بستر باید توسط پرسنل دستیار بهداشتی آموزش دیده و پزشکانی که در زمینه مراقبت از زخم متخصص هستند انجام شود. فراموش نکنید که در موارد نامطلوب ممکن است درمان های اشتباهی انجام شود که بر اندام آسیب دیده و زندگی بیمار تأثیر منفی بگذارد.

     

     بیشتربدانید: سونوشکم و لگن - آمبولانس خصوصی - انجام دیالیز در منزل

    علائم زخم فشاری چیست؟

    زخم های فشاری بسته به شدت مراحل متفاوتی دارند. افرادی که از ویلچر استفاده می کنند در معرض خطر بیشتری برای ایجاد زخم های فشاری در موارد زیر هستند:

    باسن، دنبالچه

     ستون فقرات

     کتف

     پشت پاها، بازوها

    مرحله اول: پوست در زمان  لمس قرمز و داغ به نظر می رسد. ممکن است احساس خارش داشته باشد.

    مرحله دوم: زخم ها و یا تاول های باز بی رنگ و دردناک ممکن است ظاهر شوند.

    مرحله سوم: ظاهر دهانه مانند ممکن است که به دلیل آسیب بافت زیر سطح پوست ایجاد شود.

    مرحله چهارم: عفونت جدی پوست ممکن است. ماهیچه ها، استخوان ها و حتی تاندون ها دیده می شوند. یک زخم عفونی مدت زمان زیادی طول می کشد تا بهبود یابد و این عفونت می تواند به قسمت های مختلف بدن سرایت کند.

     

    f/پانسمان زخم بستر در تهران

    درمان زخم های بستر

    درمان زخم های بستر شامل کاهش فشار روی ناحیه آسیب دیده پوست، نازک کردن زخم ها، کنترل درد، جلوگیری از عفونت و تغذیه خوب است. تیم مورد نیاز برای درمان درمان مراقبت از زخم اغلب به یک رویکرد بسیار منظم نیاز دارد:

    پزشکی که بر روند درمان و برنامه ریزی نظارت دارد

    یک پزشک مراقبت از منزل یا پرستار مراقبت از منزل که در مراقبت از زخم تخصص دارد

    پرستاران یا دستیاران پزشکی که برای مدیریت زخم ها حمایت مراقبتی ارائه می کنند

    یک فیزیوتراپیست که می تواند به بهبود تحرک کمک کند

    متخصص تغذیه که نیازهای غذایی فرد را بررسی می کند و یک رژیم غذایی خوب را توصیه می کند

    متخصص پوست متخصص بیماری های پوستی

    یک جراح مغز و اعصاب، جراح ارتوپد یا جراح پلاستیک

     

    کاهش فشار زخم های بستر

    اولین قدم در درمان زخم های بستر، کاهش فشار و اصطکاک است که باعث ایجاد زخم می شود. استراتژی ها عبارتند از:

    تغییر موقعیت اگر زخم های بستر وجود دارد، مرتباً موقعیت خود را تغییر دهید، دفعات تغییر موقعیت بیمار به وضعیت و کیفیت سطحی که روی آن قرار دارید بستگی دارد.

     اگر معمولاً از ویلچر استفاده می کنید، سعی کنید بار را هر 15 دقیقه یکبار تغییر دهید و هر یک ساعت موقعیت را تغییر دهید. اگر فرد بیمار دائما در رختخواب است، هر دو ساعت یکبار وضعیت خود را تغییر دهید.

    استفاده از سطوح نگهدارنده از تشک‌ها، کوسن‌ها و بالش‌های مخصوص برای کمک به شما در دراز کشیدن یا نشستن به گونه‌ای استفاده کنید که از پوست آسیب‌پذیر محافظت کند.

     

    برای دریافت خدمات پانسمان زخم بستر در تهران می توانید از مددجویار کمک بگیرید

    تمیز کردن و پانسمان زخم ها

    مراقبت و درمان زخم های بستر بستگی به عمق زخم فرد دارد. به طور کلی، فرآیند تمیز کردن و پانسمان زخم شامل موارد زیر است:

    تمیز کردن:اگر پوست آسیب دیده به شدت آسیب ندیده است، باید به آرامی تمیز، شسته و خشک شود. زخم های باز باید با هر بار تعویض لباس با آب یا آب نمک تمیز شوند.

    گذاشتن باند: بانداژ زخم را مرطوب نگه می دارد و بهبود را تسریع می کند. به علاوه سدی در برابر عفونت ایجاد می کند و ناحیه اطراف زخم را خشک نگه می دارد.

    برداشتن بافت های آسیب دیده: برای اینکه زخم ها به خوبی بهبود یابند، باید عاری از بافت آسیب دیده، مرده یا عفونی باشند. برای برداشتن بافت آسیب دیده چندین روش لازم است، برای این کار باید از پزشک خود کمک بگیرید.

     

     بیشتربدانید: پرستار ICU در منزل سعادت آباد  - خدمات ICU در منزل شمال تهران - مراقبت از بیماران ICU در منزل

    داروهای مراقبت از زخم و سایر مداخلات

    سایر مداخلات پزشکی عبارتند از:

    استفاده از داروها برای کنترل درد. برخی از داروها در کاهش درد موثر هستند، برای اطلاع از این داروها باید با پزشک خود مشورت کنید. این نوع داروها می توانند قبل و یا بعد از مراقبت از زخم بسیار مفید باشند. داروهایی که با عفونت مبارزه می کنند. زخم های عفونی که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند را می توان با استفاده از آنتی بیوتیک های خاصی درمان کرد.

     انتخاب یک رژیم غذایی سالم و تغذیه خوب می تواند بهبود زخم را تسریع کند. جراحی در شرایطی که همه روش‌های دیگر درمان زخم مؤثر نیستند و زخم‌های بزرگی که نمی‌توانند بهبود یابند بدتر می‌شوند، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

     

     زخم باز چیست؟

    عارضه اصلی زخم باز خطر عفونت است. اگر ناحیه زخم تیره، خشک یا عمیق‌تر شود، ممکن است در خطر عفونت باشید.

     

    زخم چگونه بهبود می یابد، مراحل بهبود زخم چیست؟

    مراحل بهبود زخم به صورت سازماندهی شده و چهار فرآیند دنبال می شود.

    1. هموستاز
    2. التهاب
    3. تکثیر
    4. بلوغ

     اگرچه مراحل بهبود زخم در محدوده مشخصی پیشرفت می کند، زخم ممکن است بسته به شرایط داخلی و خارجی بیمار پسرفت یا پیشرفت کند.

    چهار مرحله :بهبود زخم؛ مرحله هموستاز ؛هموستاز فرآیند بسته شدن زخم توسط انعقاد است.

    هنگامی که خون از بدن نشت می کند، هموستاز شروع می شود، اولین مرحله هموستاز، محدود شدن جریان خون در نتیجه باریک شدن رگ های خونی است. پلاکت ها سپس به هم می چسبند تا تقسیم در رگ خونی را ببندند. در نهایت، انعقاد اتفاق می افتد و یک بایندر مولکولی پلاک پلاکت را با الیاف تقویت می کند. مرحله التهابی التهاب مرحله دوم بهبود زخم است که بلافاصله پس از نفوذ آسیب به عروق خونی آسیب دیده شروع می شود و باعث تورم موضعی می شود. التهاب نیز خونریزی را کنترل می کند و همچنین از عفونت جلوگیری می کند.

    مایع نشت‌شده به سلول‌ها اجازه می‌دهد تا بهبود یافته و ترمیم شوند، در طول فاز التهابی، سلول‌های آسیب‌دیده، پاتوژن‌ها و باکتری‌ها از زخم خارج می‌شوند. فاز پرولیفراتیو مرحله پرولیفراتیو بهبود زخم زمانی اتفاق می‌افتد که زخم با بافت جدیدی متشکل از کلاژن و ماتریکس خارج سلولی بازسازی شود. در این مرحله، زخم با تشکیل بافت های جدید باریک می شود. علاوه بر این، باید یک شبکه عروق خونی جدید ایجاد شود تا بافت گرانول بتواند سالم باشد و اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت کند. مرحله بلوغ مرحله بازسازی زخم نیز نامیده می شود. این مرحله بلوغ با بازسازی بافت کلاژن از نوع 3 به نوع 1 و بسته شدن کامل زخم به پایان می رسد. سلول هایی که برای ترمیم زخم استفاده می شوند ولی دیگر مورد نیاز نیستند با آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلولی برداشته می شوند.

     

    چیزهای خوب برای زخم چیست؟

    تغذیه خوب برای بهبودی ضروری است. در طول فرآیند بهبودی، بدن به مقادیر بیشتری کالری، پروتئین، ویتامین های A و C و گاهی اوقات روی نیاز دارد. اهداف تغذیه سالم برای دریافت تمام کالری ها، پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز، غذاهای متنوعی بخورید. بدن شما برای التیام موثر زخم ها به انواع مواد مغذی نیاز دارد. آنچه می خورید یکی از مهم ترین عواملی است که تعیین می کند زخم در بدن شما چقدر سریع التیام یابد. پانسمان مراقبت از زخم چیست، پانسمان چگونه انجام می شود؟ یک پانسمان توسط پزشک، پرستار، مراقب و/یا بیمار برای کمک به بهبود زخم، جلوگیری از عفونت یا سایر مشکلات مانند عوارض استفاده می‌شود. پانسمان های زخم طوری طراحی شده اند که مستقیماً با زخم تماس پیدا کنند.

     این پانسمان بسته به نوع، شدت و محل زخم، اهداف مختلفی را انجام می دهد. علاوه بر اینکه مهمترین عملکرد کاهش خطر عفونت است، به توقف خونریزی، تشکیل لخته و شروع سایر فرآیندهای درمانی کمک می کند. پانسمان هیدروکلوئیدی برای سوختگی ها، زخم های خفیف تا متوسط، زخم های نکروزه، زخم های فشاری و زخم های وریدی استفاده می شود. پانسمان های هیدروژل برای زخم های بسیار دردناک، مایع و نکروزه، زخم های فشاری، سوختگی های درجه دو یا بالاتر و زخم های دارای عفونت استفاده می شود. پانسمان آلژینات برای تخلیه متوسط ​​تا زیاد زخم، زخم های وریدی، زخم های سطح 3 یا 5 استفاده می شود. پانسمان زخم کلاژن را می توان برای زخم های بستر، زخم، زخم های مزمن، زخم های جراحی، سوختگی های درجه دو یا بالاتر و زخم های سطح بزرگ استفاده کرد.

     

     بیشتربدانید: سونداژ معده در تهران -سونداژ معده چگونه است؟ - تزریق عضلانی در تهران

    چه عواملی مانع از بهبود سریع تر زخم های بستر یا زخم فشاری می شود؟

    بافت مرده (نکروز): بافت‌های مرده و مواد خارجی بر روند بهبودی تأثیر می‌گذارند. عفونت: زخم های باز می توانند در نتیجه عفونت باکتریایی ایجاد شوند، بدن سعی می کند به جای التیام زخم، با عفونت مقابله کند.

     خونریزی: خونریزی مداوم لایه های زخم را از هم جدا نگه می دارد و از به هم پیوستن آنها جلوگیری می کند. آسیب مکانیکی: به عنوان مثال، یک بیمار ناپایدار و بسته به تخت در معرض خطر فشار و اصطکاک ثابت است.

    رژیم غذایی: انتخاب غذاهای فاقد مواد مغذی می تواند ناحیه آسیب دیده را از مواد مغذی موثر در بهبود زخم محروم کند، مانند ویتامین C، روی و پروتئین.

    شرایط پزشکی: دیابت، کم خونی و برخی بیماری‌های عروقی که جریان خون را در آن ناحیه محدود می‌کنند یا اختلالاتی که بر سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارند، می‌توانند بهبود زخم را به تاخیر بیندازند.

    سن بالا: بهبود زخم های بستر یا زخم فشاری در افراد مسن ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. داروها: داروها یا درمان‌هایی که برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شوند می‌توانند بر روند بهبودی بدن تأثیر بگذارند.

     استعمال دخانیات: استعمال دخانیات در بهبودی اختلال ایجاد می کند و خطر عوارض را افزایش می دهد.

     وریدهای واریسی: گردش خون محدود و تورم می تواند باعث از بین رفتن پوست و زخم دائمی شود.

     خشکی: زخم هایی که در تماس با هوا هستند (مانند زخم های پا) احتمال بهبودی کمتری دارند.

    سلول‌های مختلف درگیر در درمان، مانند سلول‌های پوست و سلول‌های ایمنی، به محیط مرطوب نیاز دارند.

     

    آیا زخم های فشاری یا زخم های بستر در تماس با هوا سریع تر بهبود می یابند؟

    اکثر والدین و پرستاران یک رویکرد قدیمی برای درمان زخم دارند: آن را تمیز کنید، خونریزی را متوقف کنید و سپس اجازه دهید کمی هوا بخورد. همانطور که در منابع پزشکی توضیح داده شده است، هدف از این رویکرد کاهش احتمال عفونت و تسریع روند بهبودی است. ولی با گذشت سالها متوجه شد که این روش که بسیاری از افراد برای بریدگی ها و جراحات جزئی از آن استفاده می کردند، اشتباه است. به گفته متخصصان، قرار دادن زخم در تماس با هوا اشتباهی وحشتناک است زیرا محیطی خشک ایجاد می کند که منجر به مرگ سلول ها می شود.

    چندین مطالعه نشان داده‌اند که رگ‌های خونی زمانی که زخم‌ها مرطوب و پوشانده می‌شوند با سرعت بیشتری بازسازی می‌شوند و تعداد سلول‌های عفونی سریع‌تر از زخم‌هایی که باز مانده‌اند کاهش می‌یابد. بهترین کار این است که زخم را مرطوب نگه دارید و حداقل پنج روز آن را بپوشانید. استفاده از پمادهای ضد باکتری نیز یک اشتباه رایج است، زیرا این پمادها می توانند زخم را مرطوب نگه دارند ولی باعث تورم و واکنش های آلرژیک به نام درماتیت تماسی می شوند. وازلین دو بار در روز یک راه حل بسیار موثر است. اطلاعات مربوط به زخم های بستر یا زخم فشاری در این مقاله برای راهنمایی افراد به سمت تشخیص و درمان نیست. تمام مراحل تشخیص و همچنین درمان را بدون مشورت با پزشک خود اعمال نکنید.

     

    نظافت و مراقبت از زخم بیماران مبتلا به زخم های بستر

    در حین تمیز کردن بدن بیمار باید از مواد شوینده مناسب با PH پوست استفاده شود و تمیز کردن آن بدون اسکراب یا ماساژ ضروری است. با استفاده از مرطوب کننده هایی که پوست را مرطوب نگه می دارند، می توان از پارگی و زخم شدن پوست جلوگیری کرد. در حالی که وضعیت بیمار روی تخت مشخص می شود، باید با استفاده از رابط هایی مانند بالش از سر خوردن بیمار به سمت پاها جلوگیری کرد و با استفاده از رابط ها از تماس پاشنه ها و هرگونه برآمدگی استخوان با تخت جلوگیری کرد. در بیمارانی که توالت آنها با پارچه دنبال می شود، کف بیمار نباید کثیف باشد.

    PH مدفوع و ادرار با pH پوست متفاوت است و به طور مستقیم به پوست آسیب می رساند. پس از تماس پوست مرطوب با آنها، یکپارچگی شکسته شده و زخم به راحتی باز می شود. به همین ترتیب، زخم های باز به راحتی بهبود نمی یابند. بیمار نباید روی زخم قرار گیرد. در صورت عدم وجود مشکل پزشکی، باید به رژیم غذایی سرشار از پروتئین بیمار توجه شود. مراقبت از زخم باید توسط متخصص مراقبت از زخم هدایت شود. اصل کلی پانسمان هایی است که زخم را تمیز و مرطوب نگه می دارد.

     

    زخم های بستر اغلب روی دنبالچه و باسن ایجاد می شود

    زخم های بستر می تواند در هر ناحیه ای که با تخت تماس پیدا کند، به خصوص در نقاط برجستگی استخوانی ایجاد شود. بیشتر در دنبالچه، باسن، پاشنه پا، کتف، تیغه های شانه، سر و برجستگی های استخوانی بالای مچ پا دیده می شود.

     

     بیشتربدانید: تزریقات در منزل - تزریق عضلانی در منزل - سونوگرافی تیروئید و نسج گردن

    مراقبت از زخم های بستر در محیط بیمارستان

    در حین درمان زخم های بستر در محیط بیمارستان، تمامی معاینات مربوط به بیمار تکمیل شده و میزان پروتئین و کالری دریافتی مورد نیاز فرد تنظیم می شود. در صورت عفونت، ابتدا درمان با آنتی بیوتیک های داخل وریدی آغاز می شود. با جراحی، ناحیه زخم از تمام بافت های مرده و عفونی پاک می شود. بسته به شرایط بیمار، این زخم ها را می توان با جابجایی بافت و پیوند جراحی بسته کرد. اگر بسته شدن زخم های بستر با جراحی برنامه ریزی نشده باشد، بیمار با درمان پانسمان درمان می شود. روش بسته شدن با فشار منفی (vac) که تنها روش درمان زخم است که نشان داده شده است زمان بسته شدن زخم را کوتاه می کند، اعمال می شود. مهمترین مسئله در درمان آسیب های فشاری، قرار دادن بیمار در وضعیت سفت است. این مهم ترین کاربرد هم در جلوگیری از باز شدن زخم جدید و هم در بهبود زخم است. جدا از وضعیت، بیمار باید با مواد مغذی، مایعات، الکترولیت ها و ویتامین های مناسب حمایت شود. موضوع مهم دیگر تمیز کردن، مراقبت و مرطوب کردن پوست بیماران است. علاوه بر اینها، مراقبت از زخم باید با توجه به عفونی بودن یا نبودن زخم، جریان و اندازه آن انجام شود.

     

    درمان جراحی زخم های بستر

    جراحی یک گزینه مهم و موثر در درمان زخم های بستر است. ترجیح داده می شود زیرا زمان بهبود زخم را در بیماران مناسب کوتاه می کند، بازگشت زودهنگام به زندگی عادی را فراهم می کند و عوارضی مانند عفونت را به حداقل می رساند. با این حال، این روش ترجیحاً باید در بیمارانی انجام شود که انتظار می رود از رختخواب بلند شوند و حرکت کنند و به خوبی تغذیه شده و وضعیت عمومی خوبی دارند. در غیر این صورت موفقیت جراحی کم خواهد بود و به احتمال زیاد زخم های جدیدی در محل های جراحی که ترمیم آن ها مشکل تر است باز می شود. در این جراحی ها، در درجه اول عضله اطراف، پوست، بافت های زیر جلدی. اگر مناسب نباشد، بافت های دور به همراه عروق تغذیه کننده خود به ناحیه زخم منتقل می شوند. گاهی اوقات، پوست با ضخامت جزئی از سایر قسمت های بدن نیز می تواند به محل زخم دوخته شود.

     

     بیشتربدانید: سونو سه ماهه اول بارداری - سونو سه ماهه دوم بارداری - سونو سه ماهه سوم بارداری

    مراقبت های بعد از عمل زخم های بستر

    پس از عمل، بیمار در ناحیه عمل قرار نمی گیرد. در دوره اولیه، درمان زخم با فشار منفی به نام مدیریت برش می تواند برای افزایش اتحاد بافت ها به ناحیه جدید استفاده شود. مجدداً در این دوره مراقبت می شود که سطح هموگلوبین خون و سطح آلبومین خون که مهمترین عنصر سازنده زخم در بدن است در حد طبیعی باشد.

     

    تیم مراقبت از زخم های بستر در منزل مددجویار

    تیم مراقبت در خانه مددجویار با مراجعه به خانه یا مکان افرادی که نمی توانند به بیمارستان مراجعه کنند، مراقبت از زخم را انجام می دهند. یکی دیگر از وظایف تیم مراقبت در منزل از زخم های بستر بیماران شما مراقبت می کنند، جلوگیری از باز شدن زخم های جدید با آموزش بستگان و مراقبان این بیماران است که اکثراً در بستر هستند.

     

    برای دریافت خدمات پانسمان زخم بستر در تهران می توانید از مددجویار کمک بگیرید


    تلفن : 02122851038 02122851039 تلفن همراه : 09192340012 :

    ارتباط در بستر واتساپ با مددجویار
    Close and go back to page
    © شهریور 1401 کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد مدد جویار محفوظ می باشد . | طراحی ، توسعه و سئو توسط OFOGHIT